Camino I Sverige Og Norge - St. Olavsleden

Billede: Canva.com

Det legendariske pilgrimsnetværk Camino de Santiago har også dybe rødder i Skandinavien. Der strækker sig fantastiske vandreruter rundt i hele Europa, og “Caminoen” er meget mere end blot en vandretur i Spanien.

Når folk snakker om Caminoen refereres der oftest til Camino Frances, som på dansk også bliver kaldt Jakobsvejen. Denne rute er omkring 800 kilometer lang og starter i Sydfrankrig i byen Saint Jean Pied de Port og slutter i Santiago de Compostela.

Der findes også forskellige camino-ruter i Danmark, hvor den mest anerkendte er Hærvejen. Man skal dog ikke glemme gendarmstien og den nye camøno, hvor man også kan se de kendte gule pile og den berømte muslingeskal.

St. Olavsleden

St. Olavsleden er den nordligste pilgrimsrute i verden, og selve ruten er omkring 580 kilometer lang. Ruten strækker sig fra Trondhjem i Norge til Selånger i Sverige. Hvis du kunne tænke dig at vandre fra kyst til kyst gennem Norge og Sverige er dette det oplagte valg.

Du kan støde på overdrevet smukt natur, hvor du krydser store smukke skove og bjerge, hvilket er noget vi ikke kan opleve herhjemme. Derudover er ruten præget af historiske monumenter, og det bliver kaldt den Skandinaviske camino, hvilket vi selvfølgelig er lidt misundelige over herhjemme i Danmark.

Hvis du skal gå en camino i Norge eller Sverige burde du undersøge St. Olavsleden nærmere. Kunne du tænke dig at blive lidt klogere på andre caminoer? Så læs eventuelt nogle af vores andre artikler herom:

Camino Ingles » Finisterra » Top 6: De Mest Populære Caminoer!

Hvor Lang Er Gendarmstien? » Se Info Om Den Gamle Vandrerute

Det kan også være, at du er ude efter gode råd til, hvad man skal huske, når man vandrer en camino, eller hvor meget ens rygsæk skal veje. Det er der mange gode bud på, og vi har selvfølgelig også kommet med nogle gode forslag til dette.

Top 10: Uundværlige Ting Når Du Skal Vandre Caminoen

Backpack: Hvor Mange Liter? Størrelse & Vægt På Rygsæk

Tak til Billig-Fitness.se

Vi vil gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er leverandør af fitnessudstyr til både Danmark, Norge og Sverige.

Billig Fitness sørger for, at man kan træne med lækkert udstyr, så man kan blive stærk, til når man skal ud at rejse, og eventuelt skal have noget med på farten. Man kan blandt andet finde håndvægte som i Sverige hedder hantlar, kettlebells, sjippetov, foam rollers og meget mere på deres hjemmesider. 

Find dem også på Twitch.

Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere
Island er fuld af unikke naturoplevelser og en natur, som vi ikke kender til i&n…
Læs mere
Færøerne er et populært turistmål for danske turister. Det er især naturen på Fæ…
Læs mere
På Grønland er hovedsproget måske ikke overraskende grønlandsk, selvom Grønland …
Læs mere
Med en placering midt i Nordatlanten  er det begrænset, hvor mange valgmuli…
Læs mere
Skal jeg veksle i banken eller kan jeg tage mine kroner med, når jeg skal på fer…
Læs mere