Camino I Sverige Og Norge - St. Olavsleden

Billede: Canva.com

Det legendariske pilgrimsnetværk Camino de Santiago har også dybe rødder i Skandinavien. Der strækker sig fantastiske vandreruter rundt i hele Europa, og “Caminoen” er meget mere end blot en vandretur i Spanien.

Når folk snakker om Caminoen refereres der oftest til Camino Frances, som på dansk også bliver kaldt Jakobsvejen. Denne rute er omkring 800 kilometer lang og starter i Sydfrankrig i byen Saint Jean Pied de Port og slutter i Santiago de Compostela.

Der findes også forskellige camino-ruter i Danmark, hvor den mest anerkendte er Hærvejen. Man skal dog ikke glemme gendarmstien og den nye camøno, hvor man også kan se de kendte gule pile og den berømte muslingeskal.

St. Olavsleden

St. Olavsleden er den nordligste pilgrimsrute i verden, og selve ruten er omkring 580 kilometer lang. Ruten strækker sig fra Trondhjem i Norge til Selånger i Sverige. Hvis du kunne tænke dig at vandre fra kyst til kyst gennem Norge og Sverige er dette det oplagte valg.

Du kan støde på overdrevet smukt natur, hvor du krydser store smukke skove og bjerge, hvilket er noget vi ikke kan opleve herhjemme. Derudover er ruten præget af historiske monumenter, og det bliver kaldt den Skandinaviske camino, hvilket vi selvfølgelig er lidt misundelige over herhjemme i Danmark.

Hvis du skal gå en camino i Norge eller Sverige burde du undersøge St. Olavsleden nærmere. Kunne du tænke dig at blive lidt klogere på andre caminoer? Så læs eventuelt nogle af vores andre artikler herom:

Camino Ingles » Finisterra » Top 6: De Mest Populære Caminoer!

Hvor Lang Er Gendarmstien? » Se Info Om Den Gamle Vandrerute

Det kan også være, at du er ude efter gode råd til, hvad man skal huske, når man vandrer en camino, eller hvor meget ens rygsæk skal veje. Det er der mange gode bud på, og vi har selvfølgelig også kommet med nogle gode forslag til dette.

Top 10: Uundværlige Ting Når Du Skal Vandre Caminoen

Backpack: Hvor Mange Liter? Størrelse & Vægt På Rygsæk

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere