Top 10: Uundværlige Ting Når Du Skal Vandre Caminoen

Skal du ud at vandre? Vi har lavet en liste med ti af de vigtigste ting, som er uundværlige i backpacken. Se hele listen her.

Hvad er caminoen? Når man snakker om Caminoen, er det ofte Den Franske Rute, som bliver refereret til. Efter denne rute er blevet verdenskendt er der også kommet stor fokus på nogle af de andre ruter. Der er nemlig mange caminoer, hvor Hærvejen i Danmark også er en del af det store pilgrims-netværk.

Om du skal vandre i Danmark, Frankrig, Spanien eller et helt andet sted, har vi fundet 10 gode ting, som er meget værd at have med i din backpack.

10 ting du skal medbringe på Caminoen

Noget af det allervigtigste, når du skal pakke din backpack, er, at den er pakket let. Hvis du kan pakke en taske der er mellem 10-15% af din kropsvægt, har du muligvis pakket din taske fornuftigt. Her på redaktionen har vi gået Caminoen flere gange, og her er vores top 10 over de vigtigste ting at medbringe på caminoen.

  1. Backpack. Man får hurtigt et nært forhold til sin backpack på godt og ondt. De folk som er gladest for deres backpack har som regel pakket den minimalistisk, hvor den kun indeholder de vigtigste ting.
  2. Sko. Det er meget individuelt, hvilke sko der er bedst, men husk at gå dem til hjemmefra. Nogle kan bedst lide sandaler, hvor andre foretrækker vandrestøvler. Vær opmærksom på ikke at medbringe nogle alt for varme sko!
  3. Smartphone. Nogle medbringer alt for meget elektronik når de pakker tasken. En god smartphone kan både fungere som kamera, musikafspiller, GPS og selvfølgelig som en telefon. Find en god smartphone og brug den med måde. Nogle kan endda bruges til at læse bøger og evt. Skrive dagbog på.
  4. Sovepose. En god sovepose, der passer til årstiden, er essentiel, når man skal vandre Caminoen. I hvert fald, hvis man sover på vandrehjem. Mange af vandrehjemmene er ikke opvarmet, og det kan godt blive koldt om natten de forskellige steder.
  5. Toilettaske. Man behøver ikke at have meget i toilettasken, men det er rart at have tingene til personlig pleje samlet. Her kan man eventuelt have vabelplaster, vaseline, nål og sytråd liggende i også, så man kan pleje sine ømme fødder og diverse.
  6. Tøj. Pak ikke for meget tøj, da man kan vaske sammen med de andre pilgrimme på de fleste vandrehjem. Hav dog gerne noget godt og let skiftetøj med, eventuelt skiundertøj, som ikke vejer meget, men er god til de kolde morgener. Min vigtigste beklædningsgenstand har alle dage været en god halsedisse.
  7. Vandrestave. Disse er ikke for alle. Der reklameres for, at vandrestave kan tage 30% af belastningen væk fra dine knæ. De er efterhånden meget smarte. De vejer ikke meget, og kan nemt påsættes tasken, hvis man ikke vil bruge dem hele tiden, og have sine hænder fri til andre ting.
  8. Mavebælte. En god mavetaske/fanny-pack og hvad det ellers hedder, er yderst værdifuldt. Her kan du have dit pilgrimspas klar sammen med mønter og andre værdigenstande. Så har du dem altid lige ved hånden.
  9. Drikkedunk. Der kommer hele tiden steder, hvor man kan fylde sin dunk på caminoen. Det er derfor rart at have en god drikkedunk, som eventuelt passer godt i siddelommen på din backpack. Nogle bruger to, så de kan udligne vægten og have en i hver side til de lange ture.
  10. Kniv. En lille god lommekniv som eksempelvis en schewizerkniv kan vær utrolig uundværlig. Den kan bruges til mange situationer når du vandre. Eksempelvis kan du åbne vinflaskerne med den, eller bruge den til at åbne og smørre pålæg på det lækre, tørre, lyse brød.

Ja, man kan hurtigt nævne mange flere ting såsom pandelampe, solhat, bog og regnslag. Husk altid at pakke let og til årstiden, og så skal det hele nok gå. Man kan også gå hen og blive klogere på vejen, og hvis man vandre caminoen møder man en masse specialister, og man har mulighed for at opgradere eller nedgradere sin backpack hver dag.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Net2Kompagniet, som via støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet er leverandør af vinduer og døre i høj kvalitet til favorable priser. Du kan finde mere information om Net2kompagniet, hvis du følger dette link: https://www.net2kompagniet.dk/  

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere