Hvad Spiser Man På Island?

Billede: Pixabay

Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og ikke mindst deres madkultur. Maden i island, ihvertfald den traditionelle og lokale, er på mange måder anderledes end det, som vi er vant til i Danmark.

Hvad spiser man på Island? Det islandske køkken indeholder i høj grad lam, mælk, skaldyr og ikke mindst fisk. Ud af disse råvarer vil man ofte støder på retter som tørret kød, røget lam, gravad fisk og blodbudding. Spiser man på en moderne restaurant, så vil man dog ikke nødvendigvis støde på disse retter.

Noget af det specielle ved at leve på island er, at det faktisk er enormt svært at leve som vegetar, og især som veganer. Medmindre man altså er villig til at ligge store mængder penge og arbejde i ens spise præferencer.

De animalske produkter fylder nemlig rigtig meget i den islandske malkultur. Dog er der de seneste år sket en stor stigning i produktionen af grøntsager, der ellers hidtil har været relativt lille. En af de store fordele ved at dyrke grøntsager på Island er, at klimaet gør ukrudtsfjerner stort set er unødvendigt.

Alt i alt, så er Island et fantastisk sted til dig, der godt kan lide tørret fisk og saltet kød, der smager af noget, man ikke lige beskrive.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette du lige læste. Hos Perlen Odense finder du et stort udvalg af Sif Jakobs varer. Tusind tak for støtten, siger vi.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere