Hvornår Er Der Nordlys På Island?

Billede: Pixabay

Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har mennesker kigget op mod himlen og ladet sig betage af de smukke bånd i alverdens farver, der nærmest laver en elegant dans over himlen.

Hvornår er der Nordlys på Island? På Island er det bedste at opleve nordlyset i den officielle sæson, der løbet fra oktober til marts. Det er altid nemmest at se nordlyset om vinteren, da nætterne er lange og kulden minimerer mængden af vanddampe, der dækker himlen. Man kan dog også, såfremt man er heldig, så Nordlys tidligt i August og helt hen til April.

Nordlys er naturligvis ikke et fænomen, der kun kan opleves på island. Faktisk strækker nordlyset sig som en ring rundt om jorden, der dækker både Alaska, Canada, Grønland, Island, det nordlige Skandinavien og dele af rusland.

For at kunne se nordlyset, så skal der være optimale betingelser. Himlen skal være klar, og månen gør det nemmere at se gløden fra nordlyset. Det er også nemmere at se steder, hvor der ikke er såkaldt lysforurening, altså lys fra byer.

Kan man tage ud i vildmarken, på landet eller i bjergene, så er det et sted, hvor man kan opleve nordlyset fra sin bedste side.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere