Camino Ingles » Finisterra » Top 6: De Mest Populære Caminoer!

Billede: Canva.com

Har du hørt om Camino Ingles, og undret dig over, hvad det er? Folk snakker altid om Camino Frances, også kaldet Jakobsvejen, men der er faktisk mange flere populære camino ruter.

I Danmark har vi også en camino, selvom mange ikke er klar over det. Denne heder Hærvejen, men der er flere ruter, som er inspireret af ruterne til Santiago de Compostela, blandt andet Camønoen.

De 6 mest populære camino ruter

Alle veje fører til Santiago de Compostela. Der er dog seks ruter, som er klart mere populære end alle andre, og disse er en del af det, som hedder St. James ruterne.

Camino Frances er stadig klart den mest populære. Da den er ved at blive overbefolket på mange tidspunkter af året, er flere folk begyndt at få øjnene op for nogle af de andre ruter.

Vi har testet flere caminoer her på redaktionen, og kan anbefale dem alle, hvis man har lyst til en fantastisk pilgrimsvandring. Vi har dog ikke prøvet alle endnu, og vil derfor gerne bruge denne mulighed til at finde lidt mere info om Camino Ingles.

  1. Camino Frances
  2. Camino Portuguese
  3. Camino Del Norte
  4. Camino Primitivo
  5. Camino Ingles
  6. Cia de la Plata

Camino Ingles

Camino Ingles har fået sit navn, da det er den mest populære engelske rute til Santiago, når de havde krydset Biscayen. Ruten har dybe rødder i forhold til at blive brugt som handelsvej, da den starter ud til havet. Derfor er der også en stor Skandinavisk historie forbundet med denne rute.

Camino Ingles er delt op i to ruter

På spansk kalder man også Camino Ingles for El Antiguo Camino Real, som betyder Den Gamle Kongerute.

Hvis du troede, at man skulle gå 800 kilometer for at vandre en camino, kan du godt tro om igen. Camino Ingles er inddelt i to forskellige ruter, som mødes på et tidspunkt og bliver til den samme rute. Lidt ligesom hærvejen gør, hvis du kender den.

Den længste af de to ruter starter i Ferrol og er 118 km.

Den anden rute starter i Coruna og er 75 km.

Finisterre

Når man ankommer til Santiago, kan man altid fortsætter. Flere caminoer mødes her, og der er en masse muligheder for at fortsætte på andre caminoer.

Hvis du ikke har fået nok af Camino Ingles, kan du fortsætte på Camino Finisterre. Dette giver omkring 90 kilometer ekstra, og det er en rute vi har gået flere gange her på redaktionen. Den kan vi ikke andet end at anbefale.

Man kan altså også kombinere sin vandring/pilgrimsrejse med en badeferie. Især hvis du går til finisterre, når vejret er godt.

Vi har løbende fokus på disse fantastiske ruter. Læs eventuel vores huskeliste: 10 uundværlige ting på Caminoen

Buen Camino!

Tak til Perlen Odense

Vi vil gerne sende en hilsen og et tak til Perlen Odense, der via støtte har gjort denne artikel til en mulighed. Perlen Odense har en online butik, hvor man kan finde smukke smykker i alle mulige afskygninger. Her kan man blandt andet finde Christina smykker og Nordahl smykker.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere