Backpack: Hvor Mange Liter? Størrelse & Vægt På Rygsæk

Skal du ud at rejse med backpack? Man kan hurtigt få et nært forhold til sin rygsæk, men man kan også blive træt af den, hvis man har valgt den forkerte. Vi giver anbefalinger til, hvor stor og hvor tung den skal være.

Hvor meget skal min backpack veje? Skal du på vandretur, er det bedst, at din backpack vejer så lidt som muligt. Man anbefaler, at ens backpack skal veje mellem 10-20% af ens kropsvægt, så hvis man kan ramme omkring 15% af sin kropsvægt og have alt det essentielle med, er dette at foretrække.

Det vil sige, at hvis du vejer 100 kilo, er det rimeligt, hvis din backpack vejer 15 kilo. Vi har ofte set folk på 60-70 kilo pakke en 15 kilo backpack og tage med på Camino de Santiago. Dette er ikke at anbefale, da det kan ødelægge oplevelserne ved at vandre, hvis man har en for tung rygsæk.

Backpack, hvor mange liter?

En backpacks størrelse bliver angivet i liter. Det vil sige, at desto flere liter din backpack har, desto mere rummelig og stor er den. Vi anbefaler altid at rejse let, og pakke så lidt som muligt, men det kommer også an på, hvor mange dage man er ude at rejse.

Vi har angivet, hvor mange liter vi anbefaler, alt efter, hvor mange dage du skal rejse, men alt er selvfølgelig individuelt i forhold til, hvad du skal bruge af udstyr når du rejser.

Skal du vandre meget, kan du sagtens bruge en multi-day backpack til eksempelvis caminoen. Her bliver folk med for store og tunge backpacks hurtig jaloux, når de ser folk med små lette backpacks overhale dem på ruten. Det er derfor ikke altid nødvendigt med en Expedtion backpack, selvom du skal rejse i mere end fem dage.

Daypacks: Rygsæk til 1 dag

  • 20-35 liter

Weekend Backpacks til 1-3 dage

  • 40-50 liter

Multi-day backpacks til 3-5 dage

  • 50-70 liter

Expedition backpack til mere end 5 dage

  • 80-100 liter

Det anbefaler vi

Ja, det er selvfølgelig individuelt, men ovenstående er nogle gode retningslinjer og anbefalinger at gå efter, når du skal finde ud af, hvor mange liter din backpack skal være, og hvor tung den skal være (mellem 10-25% af din kropsvægt, maks 20!)

Vi håber, at du blev klogere på, hvilken rygsæk, som du skal vælge. Tak fordi du læste med.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere