Sådan Træner Du Op Til Vandreferien

Vandreferier er i stigende grad blevet mere og mere populært de seneste år, hvilket langt fra er uden grund. Flere og flere af os er ikke længere lige så klar på at ligge 14 dage ved poolen i Spanien, som vi engang har været, da grisefest, Mallorca og all-inclusive var på sit højeste.

Mange vælger i stedet at finde alternative ferieformer, der ofte giver mere udfordring, større oplevelser. Mange går også i højere grad efter ferier, hvor man kobler mere af psykisk, end man gør det fysisk. Ønsker man at isolere sig fra hverdagens travle og hektiske rutiner, så er vandreferier en fantastisk oplevelse, der kan fungere som terapi for sjælen.

Dog skal man gøre sig klart, at man ikke kan forvente, at man kan få fra en hverdag, hvor man primært er siddende eller liggende, til at vandre i dagevis i svært terræn og store støvler. Faktisk er det meget vigtigt, at man træner op til en vandreferie, hvis man vil have den optimale oplevelse ud af ferien.

Her er vores råd til at træne op til en vandreferie.

Kom ud og gå

Det første du skal gøre, når du begynder at træne op til en vandreferie, er at gå. Og her mener vi ikke bare, at du skal gå en smule engang imellem. Vi snakker MINIMUM en time, hver eneste dag.

Du skal altså vænne din krop til at gå, blandt andet ved hjælp af de obligatoriske 10.000 skridt om dagen, således at dine sener og muskler er vant til hyppig og langvarig belastning.

Vær opmærksom på, at mange små gåture ikke er det samme som længere gåture. Du bliver hverken øm eller udkørt af at gå 10.000 skridt i form af mange små ture. Du skal i stedet sætte tid af til at tage en lang og sammenhængende gåtur.

Styrketræning

Lad os lige gøre det helt klart. Du behøver ikke træne dig op til at ligne en opsvulmet bodybuilder for at gennemføre en vandreferie. Derimod skal du træne dig selv stærkere, smidigere og mere udholdende.

Derfor skal du lave noget varierende træning, hvor du får styrket hele kroppen. Du behøver ikke afgrænse dig til bare at løfte jern, du kan også dyrke yoga, danse, dyrke gymnastik eller lignende.

Restitution

Såfremt du går fra 0-100, når det gælder styrketræning og motion generelt, så skal du være meget opmærksom på at få restitueret. Vær opmærksom på din krop, og giv dig selv plads til at hvile ud. Det værste der kan ske, når du træner op til en vandreferie, er, at du får en skade på grund af overbelastning.

Derfor, pas din træning, men lyt til din krop.

Tak til Citatplakat
Tak til Citatplakat for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Citatplakat kan du blandt andet købe plakater.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere