Rejsetips: 7 Gode Oplevelser Som Budapest Kan Tilbyde

Budapest er et af de hotteste rejsemål for tiden i Europa, og det forstår vi godt. Ungarns hovedstad har utrolig meget at tilbyde. Vi har fundet 7 gode ting, som du kan opleve, hvis du skal til afsted.

7 Grunde til, hvorfor du skal besøge Budapest

Man kan hurtigt forbinde Ungarn med et godt gammeldags østeuropæisk land, og dette har de også at byde på, hvis man opholder sig mange steder rundt omkring i Ungarn. Det er dog ikke den oplevelse man får, hvis man tager på tur i Budapest. Vi har været på storbyferie, og byen ulmer af fest og gode stunder ligesom København og mange andre hovedstæder.

#1 Billige øl og en fantastisk barkultur

Man kan hurtigt føle sig velhavende og gavmild, hvis man står på en god lokal bar i Budapest, og der er rigtig mange af dem. Går man en tur rundt i Budapest er der fuld af spændende barer og caféer, hvor vi anbefaler, at man prøver noget af deres traditionelle Pálinka også.

#2 Donau

Donau er Europas anden længste flod den skiller faktisk byerne Buda og Pest, som ligger på hver sin side af floden. Hvis man besøger Budapest kan man næsten ikke undgå at se denne flod, og det må man heller ikke. Mange smukke steder ligger langs floden, hvor der er en masse signatur broer, som man kan krydse i bil eller til fods.

#3 Széchenyi Bad

Budapest er kendt for at have en masse udendørs bade, som bliver suppleret med vand fra varme kilder. Her er Széchenyi Badet en af dem, som man generelt bliver anbefalet at besøge. Vi har været der, og vi kan kun sige, at det er utrolig lækkert.

#4 Gourmet mad

Spørger man efter lokalt mad i Budapest bliver du nok præsenteret for goulash, hvilket de laver mange steder og i en udemærket kvalitet. Hvis man vil prøve noget andet, kan man tage på fine gourmet restauranter, som cirka er samme pris som en normal restaurant herhjemme. Du har derfor mulighed for at opleve nogle virkelig gode madoplevelser til fair priser, hvis du besøger Budapest.

#5 Hoteller

Ligesom med maden, så får du bare mere for pengene i Budapest. Vi anbefaler virkelig at tage et flot hotel midt i centrum, da du ofte kan få disse til samme priser, som du ville få et hostel i udkanten af en anden storby. De er kendt for at have nogle lækre hoteller i centrum til fair priser.

#6 Parlamentet

Tager du en tur på Donau eller blot går over en af deres broer, kan du næsten ikke undgå at se deres Parlament, som er meget mere imponerede end de flester andre parlamenter kan prale med. Øverst til venstre på billedet, kan du se, hvordan parlamentet ligger ud til floden og bliver lyst op om natten.

#7 Budapest til fods

Vi anbefaler ofte, at man oplever en storby til fods. Der er fri data i EU, og du kan derfor altid tænde for GPS’en på din smartphone, hvis dette bliver nødvendigt. Vi har gået rundt i Budapest til fods, og man kan se utrolig mange ting uden at skulle med offentlig transport. Hvis man bliver for træt, er taxi-priserne også rimelig fair, men man skal sørge for, at man ikke bliver taget ved næsen.

Vi sender mange anbefalinger afsted, hvis du kunne have lyst til en tur til Budapest. De 7 punkter vi har nævnt burde ikke skuffe, men ellers har byen også meget meget andet at byde på.

Tak for støtten til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til indlægget her. Find en ny smart transportabel aircondition samt mange andre elektroniske produkter på deres store webshop.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere