Kan Man Bruge Danske Kroner På Island?

Billede: Pixabay

Skal jeg veksle i banken eller kan jeg tage mine kroner med, når jeg skal på ferie i udlandet? Det er altid godt at have styr på sine penge - også når man tager på ferie.

Men, kan man bruge danske kroner på Island? Nej, det kan du som udgangspunkt ikke.

Danmark er på mange måder bundet sammen med de øvrige skandinaviske lande, men det er alligevel en god ide at tænke over det med valutaerne, når du rejser mellem landene.

Kreditkortet er din ven på Island

Kan man bruge danske kroner på Island? Nej. Island har sin egen valuta, de islandske kroner (ISK), som er møntfoden. Men du kan som udgangspunkt ikke betale med danske kroner på Island.

Faktisk er det bedst, hvis du vælger et betale med kreditkort, hvis du er på Island. Siden den islandske banksektors krise i 2008 som følge af den verdensomspændende finanskrise, har danske banker ikke tilbudt islandske kroner til deres kunder. Du kan derfor heller ikke veksle dine islandske kroner til danske kroner, når du kommer hjem fra Island.

En dansk krone svarer i dag til cirka 19-20 islandske kroner.

Der er dog undtagelser til reglen om, at du kan bruge danske kroner på Island. Der er butikker i hovedstaden Reykjavik, der accepterer betaling med både danske og svenske kroner, samt amerikanske dollars, euro og britiske pund. 

Det anbefales dog, at du primært anvender betalingskort, hvis du er på Island, da du dermed sparer både omkostningerne og bøvlet med at hæve og veksle til islandske kroner, når du er ankommet til Island. 

Hvis du tager til Island, skal du være opmærksom på, at prisniveauet generelt er højere end i Danmark. Det og den dårlige kurs for den islandske krone gør, at elektroniske betalinger oftest er nemmere, da det ellers nemt kan kræve en større mængde sædler at betale for ydelser og varer.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus kan du finde de berømte Kähler vaser og utallige andre kendte mærker til boligen.

Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere
Island er fuld af unikke naturoplevelser og en natur, som vi ikke kender til i&n…
Læs mere
Færøerne er et populært turistmål for danske turister. Det er især naturen på Fæ…
Læs mere
På Grønland er hovedsproget måske ikke overraskende grønlandsk, selvom Grønland …
Læs mere
Med en placering midt i Nordatlanten  er det begrænset, hvor mange valgmuli…
Læs mere
Det legendariske pilgrimsnetværk Camino de Santiago har også dybe rødder i Skand…
Læs mere