Kan Man Bruge Danske Kroner På Island?

Billede: Pixabay

Skal jeg veksle i banken eller kan jeg tage mine kroner med, når jeg skal på ferie i udlandet? Det er altid godt at have styr på sine penge - også når man tager på ferie.

Men, kan man bruge danske kroner på Island? Nej, det kan du som udgangspunkt ikke.

Danmark er på mange måder bundet sammen med de øvrige skandinaviske lande, men det er alligevel en god ide at tænke over det med valutaerne, når du rejser mellem landene.

Kreditkortet er din ven på Island

Kan man bruge danske kroner på Island? Nej. Island har sin egen valuta, de islandske kroner (ISK), som er møntfoden. Men du kan som udgangspunkt ikke betale med danske kroner på Island.

Faktisk er det bedst, hvis du vælger et betale med kreditkort, hvis du er på Island. Siden den islandske banksektors krise i 2008 som følge af den verdensomspændende finanskrise, har danske banker ikke tilbudt islandske kroner til deres kunder. Du kan derfor heller ikke veksle dine islandske kroner til danske kroner, når du kommer hjem fra Island.

En dansk krone svarer i dag til cirka 19-20 islandske kroner.

Der er dog undtagelser til reglen om, at du kan bruge danske kroner på Island. Der er butikker i hovedstaden Reykjavik, der accepterer betaling med både danske og svenske kroner, samt amerikanske dollars, euro og britiske pund. 

Det anbefales dog, at du primært anvender betalingskort, hvis du er på Island, da du dermed sparer både omkostningerne og bøvlet med at hæve og veksle til islandske kroner, når du er ankommet til Island. 

Hvis du tager til Island, skal du være opmærksom på, at prisniveauet generelt er højere end i Danmark. Det og den dårlige kurs for den islandske krone gør, at elektroniske betalinger oftest er nemmere, da det ellers nemt kan kræve en større mængde sædler at betale for ydelser og varer.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus kan du finde de berømte Kähler vaser og utallige andre kendte mærker til boligen.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere