Kan Man Bestige Mount Doom? Sådan Kommer Du Til Mordor

Hos TechAndTravel har vi, ligesom mange andre, haft lyst til at besøge New Zealand, siden vi første gang så Ringenes Herre i 2001. Det er faktisk muligt at tage til Mordor i virkeligheden, hvor man kan bestige det berygtede Mount Doom.

Hvad er Mount Doom? Mount Doom bliver på dansk kaldet for Dommedagsbjerget. Dette bliver nævnt i J.R.R. Tolkien's roman Ringenes Herre. Det er i dette bjerg, hvor herskerringen bliver smedet, og det eneste sted, hvor den kan tilintetgøres. Optagelserne til filmen er lavet i Tongariro National Park i New Zealand, og bjerget hedder Mount Ngauruhoe.

Vi har undersøgt nærmere, hvordan du kommer til Mordor og bestiger Mount Doom.

Vejen til Mordor

Noget af det værste ved at være dansker er, at vi ligger utrolig langt fra New Zealand. Store dele af filmen Ringenes Herre er filmet i New Zealand, og det er et af de smukkeste lande i verden. Mordor er ikke kendt for at være et smukt sted i filmen, men det varierende landskab i New Zealand gør, at stedet helt klart er et besøg værd.

Tongariro National Park

Dommedagsbjerget ligger i Tongariro National Park, som er i den nordlige del af New Zealand. Bjerget hedder i virkeligheden Mount Ngauruhoe, som man kan bestige ved at følge vejen Tongariro Alpine crossing. Denne tur kan man tage på en dag, som har en samlet længde på 18,5 kilometer.

Denne tur bliver ofte kåret til at være den bedste en-dags vandretur i New Zealand. Parken fremgår på UNESCO’s liste som en af de 24 blandede kulturelle og naturlige steder på verdensarvslisten.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik som fx et smart action kamera eller et gaming keyboard på avXpertens omfattende webshop.

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere