Kan Man Bestige Mount Doom? Sådan Kommer Du Til Mordor

Hos TechAndTravel har vi, ligesom mange andre, haft lyst til at besøge New Zealand, siden vi første gang så Ringenes Herre i 2001. Det er faktisk muligt at tage til Mordor i virkeligheden, hvor man kan bestige det berygtede Mount Doom.

Hvad er Mount Doom? Mount Doom bliver på dansk kaldet for Dommedagsbjerget. Dette bliver nævnt i J.R.R. Tolkien's roman Ringenes Herre. Det er i dette bjerg, hvor herskerringen bliver smedet, og det eneste sted, hvor den kan tilintetgøres. Optagelserne til filmen er lavet i Tongariro National Park i New Zealand, og bjerget hedder Mount Ngauruhoe.

Vi har undersøgt nærmere, hvordan du kommer til Mordor og bestiger Mount Doom.

Vejen til Mordor

Noget af det værste ved at være dansker er, at vi ligger utrolig langt fra New Zealand. Store dele af filmen Ringenes Herre er filmet i New Zealand, og det er et af de smukkeste lande i verden. Mordor er ikke kendt for at være et smukt sted i filmen, men det varierende landskab i New Zealand gør, at stedet helt klart er et besøg værd.

Tongariro National Park

Dommedagsbjerget ligger i Tongariro National Park, som er i den nordlige del af New Zealand. Bjerget hedder i virkeligheden Mount Ngauruhoe, som man kan bestige ved at følge vejen Tongariro Alpine crossing. Denne tur kan man tage på en dag, som har en samlet længde på 18,5 kilometer.

Denne tur bliver ofte kåret til at være den bedste en-dags vandretur i New Zealand. Parken fremgår på UNESCO’s liste som en af de 24 blandede kulturelle og naturlige steder på verdensarvslisten.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik som fx et smart action kamera eller et gaming keyboard på avXpertens omfattende webshop.

Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere
Island er fuld af unikke naturoplevelser og en natur, som vi ikke kender til i&n…
Læs mere
Færøerne er et populært turistmål for danske turister. Det er især naturen på Fæ…
Læs mere
På Grønland er hovedsproget måske ikke overraskende grønlandsk, selvom Grønland …
Læs mere
Med en placering midt i Nordatlanten  er det begrænset, hvor mange valgmuli…
Læs mere
Skal jeg veksle i banken eller kan jeg tage mine kroner med, når jeg skal på fer…
Læs mere