Hvor Kan Man Se Nordlyset? Se Listen Med De 9 Bedste Lande

Har du også en drøm om at se nordlyset? Vi har fundet de lande, hvor du har den største mulighed for at opleve nordlyset. Se listen her.

Hvad er nordlyset? Nordlyset hedder også Aurora Borealis, som er et naturfænomen, hvor polarlyset skabes ved hjælp af magnetiske felter. Som det kan ses på billedet, lyser dette nattehimlen op i smukke farver, når elektrisk ladede partikler fra solen, rammer jordens magnetfelt.

Nordlyset, som det også fremgår af navnet, kan opleves i nordlige lande. Nogle gange har man fået meldinger om, at man kan opleve en snert af nordlys i Danmark, men dette sker kun i meget sjældne tilfælde som ved en geomagnetisk storm, men det er slet ikke i samme grad, som det ses i andre lande.

Hvilke lande kan man opleve nordlyset i?

Det er ikke nødvendigvis de lande, som ligger mest nordpå, hvor det er bedst at opleve nordlyset. Men en ting er sikkert; du skal op nordpå. Derfor er det heller ikke alle steder i de nævnte lande, hvor man kan opleve nordlyset, da nogle er landene er meget store og lange.

Disse 9 lande er de bedste, hvis du vil opleve nordlyset

Listen er lavet i vilkårlig rækkefølge, og ikke efter, hvilket land der er det bedste. Norge siges dog ofte, at være et af de bedste lande at opleve nordlyset i.

  • Norge
  • Sverige
  • Grønland
  • Island
  • Canada
  • USA
  • Rusland
  • Skotland
  • Færøerne

Hvornår er det bedst at opleve nordlyset?

Der er ikke noget sikkert svar på dette, da der er en række forhold, som spiller ind. Det siges ofte, at Nordnorge er det bedste sted i verden at opleve nordlyset, og her er det bedst i det sene efterår, vinteren eller det tidlige forår.

For at opleve nordlyset på den mest ultimative måde, skal vejret være med dig. Det er bedst at se Aurora Borealis når det er meget kold og tørt vejr. Derfor er det oftest bedst inde mit i et given land.

Undgå fuldmåne og skyer

Grundet belysningen fra månen, kan dette medvirke til, at man ikke får fuld valuta for sit nordlys, hvis månen skinner for meget. Derfor kan det være en idé at time sin oplevelse på et tidspunkt, hvor der ikke er fuldmåne. Derudover skal du finde en aften, hvor himlen er så klar så mulig, så skyerne ikke er i vejen for oplevelsen.

Tak til Billig Fitness

Vi vil gerne sende et stort tak til Billig Fitness, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Billig Fitness er Danmarks billigste leverandør af træningsudstyr til både private, institutioner og virksomheder.

Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere
Selvom man ikke umiddelbart forbinder Danmark med storslået natur, så betyder de…
Læs mere
Island er fuld af unikke naturoplevelser og en natur, som vi ikke kender til i&n…
Læs mere
Færøerne er et populært turistmål for danske turister. Det er især naturen på Fæ…
Læs mere
På Grønland er hovedsproget måske ikke overraskende grønlandsk, selvom Grønland …
Læs mere
Med en placering midt i Nordatlanten  er det begrænset, hvor mange valgmuli…
Læs mere
Skal jeg veksle i banken eller kan jeg tage mine kroner med, når jeg skal på fer…
Læs mere