Hvad Kan Man Lave På Færøerne? Guide Til Turister

Billede: Jumpstory

Færøerne er et populært turistmål for danske turister. Det er især naturen på Færøerne, der tiltrækker rejsende til øgruppen i Nordatlanten.

Grundet Færøernes unikke placering har øerne en unik natur og en lang række seværdigheder, som absolut er et besøg værd. Vi har her samlet en række af dem her, så du nemt kan se, hvad ud kan lave på Færøerne.

Det kan du lave på Færøerne

i byen Kirkjubøur har du muligheden for at besøge et af verdens ældste stadig beboede træhuse. Huset Roykstovan dateres helt tilbage til omkring år 1050, så det kan snart fejre sin 1.000 års fødselsdag. Husets nuværende familie, Patursson, kan spores tilbage i huset i 17 generationer - helt tilbage til 1557. Byen har i dag blot omkring 80 indbyggere, men var i middelalderen en kulturel højborg i Nordatlanten -  den har endda sin egen katedral i form af den lidt over 700 år gamle St. Magnus Katedral.

Vil du se fugle, så skal du tage til Mykines, der er det vestligste punkt på Færøerne. Her finder du blandt andet det kendte fyrtårn og et sandt fugleparadis. Det er her, at du kan se de små søpapegøjer i deres naturlige omgivelser. Det er også her, at du kan komme helt tæt på Færøernes største fugl, sulen, der kun yngler omkring Mykines. 

Tórshavn. Vi kommer ikke udenom et visit til Færøernes hovedstad. Hovedstaden, der med sine blot 12.000 indbyggere er blandt verdens mindste hovedstæder, giver dig et glimt af livet omkring år 1600, idet bydelen Tinganes er flot bevaret i sin oprindelige stil, da byen i modsætning ikke har været hærget af brande eller krige, som de fleste større europæiske byer var det frem til vore tid.

Færøerne byder derudover på en lang række smukke naturoplevelser, hvor du især som dansker vil møde en lang række kontraster i forhold til den danske natur.

Tak for støtten

Tak til avXperten for støtten til dette indlæg. Find en god powerbank eller måske et nyt kabel samt utallige andre elektronik varer på deres store webshop. 

Selvom det er et ørige, så har de masser af ting at byde på og du vil bestemt ik…
Læs mere
Nordlyset har altid været genstand for forundring. I hele vore historie har menn…
Læs mere
Den Gyldne Cirkel er navnet på en tur, man kan komme på, når man besøger det skø…
Læs mere
Bulgarien er et rigtig smukt og varmt land at rejse til og Golden Sands er ingen…
Læs mere
Verna er Bulgariens tredje største by efter Sofia og Plovdiv. Varna har en del …
Læs mere
Island er kendt for en række ting. Den blå lagune, storslået natur, vulkaner og …
Læs mere
Island er ganske vidst ikke den største ø i verden, faktisk på ingen måde. Dog v…
Læs mere